Zomervakantie 2012


9 juli 2012 19890 km.

 

Vertrokken, waarheen, we weten het niet. Uitgezwaaid door Allard, Paul en Maria en Robert. RObert vond het niet zo leuk dat weg gingen. Hij zit nu 3 weken alleen thuis. Vandaag nog tot 16.30 uur gewerkt en met Ada teruggefietst. Gisteren alles ingepakt op de toiletspullen en de koelkast na. Robert was rond half 6 thuis van zijn baantje bij Jos. We hebben even gezeten en toen vertrokken. Het was gelukkig niet druk, alleen het eerste stukje bij Utrecht. Tussendoor even wat broodjes gegeten en bij de Haan besloten door te rijden tot Calais. We gaan dus richting Frankrijk een keertje niet naar Italie. Een camperplaats aan het water van ongeveer 40 plekken, die staat helemaal vol. Deze camperplaatsen worden veel gebruikt voor de overtocht naar Engeland. Die staat dus vol, nu staan we bij de binnenhaven, ook prima.

     

Er zijn alleen geen voorzieningen, is niet erg wel slapen hier alleen en rijden mrogen weer verder. We hebben het idee dat het vrijdag is ipv maadag, Het is droog en nog steeds niet donker, de veerboot uit Engeland kwam net binnen. De wagen op de blokken, lampjes aan en een glaasje wijn. Rob zoekt uit welke route we morgen gaan rijden. Honfleur is de bedoeling ongeveer 250 km. Misschien lopen we nog even naar de haven en niet te laat onder de wol. Opa en Henk zijn goed aangekomen in Duitsland.


10 juli 2012

Half 9 vertrokken na door de haven en langs het strand gereden te hebben. Een jonge dame kwam langs om af te rekenen, 7 euro voor 1 nacht. Bewolkt met soms wat regen. We beslissen een stuk snelweg te nemen, het valt op deat de tol hier hoger is dan in Italie. De telfoonoplader werkt niet goed, daarmee werkt de TomTom dus ook niet goed, die hebben we hard nodig. We proberen een andere aansluiting en er komt alleen een draadje uit, contact kapot, wat nu. Robert had nog gezegd: neem je oplader mee pa, maar dat was niet nodig. Maken is geen optie dus gaan we het mooie plaatjse Dieppe door op zoek naar een bouwmarkt voor een nieuwe aansluiting. Er zijn hier camperplekken aan zee maar de aansluiting heeft voorrang. Op een industrieterrein zijn we geslaagd dus nu op naar Honfleur.

       

We staan nu op de camerplaats in Honfleur met uitzicht op de verbindingsbrug Le Havre Normandie. Wel stroom maar verder geen voorzieningen. Rob zijn korte broek aan en naar het plaatsje gewandeld. Er was een filmploeg aan het opnemen in het oude centrum. Op een terrasje gezetten en bij terugkomst even met de achterbuurman gesproken.

 

Zitten nu binnen, sms van henk beantwoordt en ga nu eten koken, we hebben vandaag nog niet veel gehad. Hopelijk wordt het weer morgen beter, we zullen zien wanneer we richting zuiden vertrekken.


11 juli 2012

Vannacht af en toe regen en wind! We zijn vroeg opgestaan, koffie gezet en om 8.15 uur vertrokken met de bedoeling om een stuk zuidelijker te komen. Tanken kan onderweg wel, wel niet dus, we zijn de snelweg afgegaan en door een mooie oude plaats gereden, nergens een pomp te vinden. We vragen het aan een oude fransman en hebben er uiteindelijk een gevonden, een uurtje verder zitten we weer op de snelweg. Rob gaf mij gelijk, we hadden moeten tanken in Honfleur toen ik het zei. Koud weer onderweg met af en toe regen. Om 13.00 uur hebben we gestopt bij Angers om te eten, we besluiten door te rijden in de hoop op goed weer.Tegen 16.00 uur heb ik het overgenomen, Rob was in een keer heel moe.

   

Bij Rochette weer gewisseld en naar een camping gezocht. Wat we zagen zag er niet goed uit, vervallen en leeg en een camperplaats zonder voorzieningen. Via de gids beland in Chatelaillon Plage een leuke camping.

  

In mijn beste frans een plekje gevraagd en de dame liet me heel netjes uitpraten en gaf antwoord in het nederlands. Het bleek de eigenaresse te zijn. Het is een mooi plek, de zon scheen zowaar. Langs de boulevard gelopen, heerlijk onder de douche geweest en gegeten.

       

De lucht betrekt weer dus zitten we weer binnen. Morgen gaan we verder, alles gaat goed.


12 juli 2012

Heerlijk geslapen, gedouched en Rob heeft brood gehaald, gegeten en de route bepaald. Afgelopen nacht heeft het weer geregend, de zon schijnt nu met bewolking. We moesten nog afrekenen en meeteen navraag gedaan over de vooruitzichten. Tot het weekende zoals het nu is, in het zuiden prima weer. Toch besloten om vandaag niet zo ver te rijden, ongeveer 70km. Een schiereiland en 2 mooie bruggen over en een camperplek ten noorden opgezocht in het boek.

 

In St. Dennis d'Oleron aangekomen eerst naar de haven gereden en wat bleek aangrenzend is ook een camping.

 

Er was plek met camperservice, dus gelijk maar schoon water getankt. Auto op zijn plek stroom, fietsen ervan af en tot 17.00 uur gefietst.

         

Het is nu fris, zit met een vest aan buiten. Rob doet weer een poging om tv aan de praat te krijgen. In het dorp via internet de weersvoorspellingen bekeken en voor zon moeten we toch echt een stuk naar het zuiden. Ford Boyaard ligt in het zicht er gaan bootjes naar toe. Willen we daar heen gaan moet toch echt de zon gaan schijnen.


13 juli 2012

De hele nacht regen en toen we opstonden een grote grijze massa.

   

Rob heeft brood gehaald, ik heb de boel opgeruimd, koffie gezet, gegeten en betaald en richting Bordeaux, waar de zon schijnt? Een groot stuk via de snelweg gereden en zowaar werd het droog en lichter. Getankt en ergens koffie gedronken en via onze TomTom aangekomen op een camperplek/ bji camping net onder de duinen aan zee, eindelijk zon en warm!

 

De fietsen van de camper en richting zee, er zijn hier heel hoge golven, veel strand en wind en ja hoor boven zee komt de bewolking wee richting land Robert heeft thuis de weersverwachtingen doorgegeven, het wordt beter. Overal waar we aankomen schijnt de zon en na het fietsen betrekt het weer. Boodschappen in het plaatsje gedaan en op een terrasje gezetten en zitten nu bij de camper. Koud is het niet er staat wel veel wind, je merkt dat aan het aantal surfers op de campings. We horen de atlantische oceaan als we bij de camper zitten. Kijken waar we kunnen douchen vanavond en kijken naar de tourettape van vandaag.


14 juli 2012

10.00 uur vertrek, het is weer bewolkt en koud, tot nu is Frankrijk nog niet het land van zon, zee en warmte. Het heeft voor de verandering weer geregend vannacht. Gisterenavond nog naar het strand gelopen, hoge golven en veel wind maar een mooi uitzciht. De slagbomen werkte niet dus zelf maar omhoog gehoudenen hebben dus een overnachting + faciliteiten voor niets gehad. Richting Pau waar de tour zou komen Er brand een lampje van de airbag op het dashbord, we kunnen even geen garage vinden dus rijden we maar door. Het is 14 juli dus er zalook wel geen garage open zijn. Boodschapppen gedaan, getankt en weer verder. Bij Pau richting Pyreneen, camperplek bekeken in Larun maar we zijn toch doorgereden. Halverwege in de bergen, hoog ook een plek maar dat gaf ons geen goed gevoel. Een heel mooi col gereden, Col du Pourtalet richting Spanje en plots was daar de grens.

       

We laten de bewokling achter ons en daar was de zon. In Escarrilla staan we op een camping met alleen maar spanjaarden en een verdwaalde engelsman. Carretera de Francia A-135, 15, 22660 Escarrilla, Huesca, Spanje

   

De rest van de middag heerlojk in de zon gezeten. Nu aan de koffie, afwas gedaan en wat blijkt nu de tour is de 16e in Pau dus zijn we te vroeg. Wie weet over 2 dagen. We gaan verder de Pyreneen door, het is hier prachtig.


15 juli 2012

Laat gaan slapen is ook laat op. De zon schijnt, Gedouched en brood gehaald en onder muzikale begeleiding van onze engelse buurman om ongeveer 110.00 uur vertrokken richting Frankrijk, we zijn maar 1 nachtje in Spanje gewwest. We gaan op zoek naar de Tour. Het is stralend weer met ene blauwe lucht en weer een rit door de bergen, schitterend met weinig verkeer, smal en soms "donders"mooi. Oma aan de telefoon gehad om een goede vakantie te wensen, zij gaat met Inge een boottocht maken. Hoog in de bergen koffie gedronken en bocarilla's gekocht en onze tocht voortgezet.

   

Via de tunnel bij Bielsa weer richting Frankrijk. Aan de Spaanse kant volop zon en we kwamen de tunnel in Frankrijk uit en ja hoor, weer grijs en grauw.

   

In een lange afdaling in een dorpje richting Col d'Aspin maar dit lukt niet omdat de straatjes te smal zijn voor onze camper. De hele route staat vol met campers en tentjes, volgens ons komt de Tour hier langs. We staan nu op een parkeerplaats vol met Fransen en de 17e eindigt hier de tocht door de Pyreneen. Volgens de krant wordt het hier beter weer. We hebben genoeg stroom en water, er zijn hier helemaal geen voorzieningen aanwezig. We hebben geen tv maar volgens ons heeft een RABO renner gewonnen vandaag

       


16 juli 2012

Voor de Tour zijn of te vroeg of te laat. Na een gesprekje met de enige nederlander die ook hier op de parkeerplaats staat bleek dat de Tour hier pas woensdag langs komt. Gisterenavond is onze stroomvoorraad bij opgegaan. We hebben aan het einde met kaarsjes gezeten, erg romantisch. Het blijkt dat de accu niet goed werkt, jammer, we belsuiten dan ook om hier geen 2 dagen extra te gaan staan en besluiten door te rijden.We vertrekken rond 10.30 uur richting Perpignan, die fransen zullen wel raar opgkeken hebben, die holanders gaan voor de tour gewoon weg. De hele berg staat verder vol met campers en het blijkt achteraf ook nog dat we onderaan de berg hebben gestaan. Als de renners lang waren gekomen was dat wel met een enorme snelheid geweest. We hebben een mooie rit,een stukje snelweg daarna een touristische route, met een lbauwe lucht en zowaar een redelijke temperatuur.

   

Tegen 13.00 uur koffie drinken in Quillian en tegen 16.00 uur boodschappen gedaan en richting campings.Eerst naar zee gereden door het dorpje en toen op zoek naar een plek, de eerste camping was vol, de 2e duurde heel lang bij de receptie en bij de 3e een plekje bekeken met een golfkarretje. Prima plek voor 1 nacht, onze eisen zijn niet zo hoog.

   

In de zon gelegen en tegen 20.30 uur naar het strand gelopen en lekker gegeten, in het dorpje was een kermis met veel lawaai.

   

Zitten voor het eerst buiten totdat we gaan slapen, wel lekker. Op de camping de tour bekeken op een groot scherm. Volgend jaar evt beter voorbereiden als we de tour willen zien. In Nederland slecht weer, het is slechts 15 graden, wij hebben het warmer.


17 juli 2012

Gedouched, broodjes gehaald, gegeten en afgerekend, tot nu toe de duurste plek, 38 euro en om 10.15 uur via het dorpje vertrokken. Route du vin, klein stukje snelweg en de rest binnendoor. Apart landschap, tussendoor een groot meer waar ze volop aan het kite surfen zijn en stond daar erg veel wind en weinig golfslag dus een prima plek daarvoor.

     

Stalende blauwe lucht en temperatuur, ongeveer 30gr. Tegen 13.00 uur koffiestop aan een boulevard met uitzicht op zee. Her en der marktjes met veel mensen ondanks het warme weer. We komen veel campers tegen maar weinig uit nederland. Het wordt hier wel touristischer, dat hebben we gemerkt bij het zoeken naar een plekjes. Diverse camping zijn complet en camperplekken vol en in de volle zon. We komen terrecht in Marseillan PLage.

    

De fietsen van de camper en de omgeving bekeken. Rob had geen last van de warmte met het fietsen maar ik kon er minder goed tegen. Op een terrasje een cola/biertje gedronken en mensen kijken.

      

Er waait een lekker windje, gegeten en nu aan de koffie. HJ belde, hij is weer terug in Nederland, morgen richting Marseille, een rit van ongeveer 150km.


18 juli 2012

Slecht geslapen, had erg last van mijn rug.Het was rumoerig vannacht en was rond 3.00 uur wakker. Paracetamol genomen maar het heeft niet veel geholpen. Na het opstaan weer een pil genomen en vertrokken richting Marseille, we hebben de route naast de snelweg genomen. Door Sete gereden, mooie plaats maar wel erg druk. We kunnen geen parkeerplaats vinden dus besluiten maar om door te rijden. Via Palavas, La Granda Motte aangekomen in Saintes Maries de la Mer. De weg ernaartoe was vlak geen plaatsje te zien en dan opeens zit je aan zee.

           

De camperplekken zijn vol dus dan de camping, vlak aan zee, de fietsen van de camper en de omgeving bekeken. Een boottocht gemaakt over de Rhone en tegen 19.30 uur weer terug op de camping.

           

Daar hebben we laat gegeten en zitten nu na de afwas aan de koffie. Het schoteltje staat goed dus kunnen we nu de avond-etappe mat Mart bekijken.We zien de route die wel eigenlijk een live wilde volgen. Morgen voor 12.00 uur vertrekken we richting de Ardeche. We zijn nu op de helft van de vakantie en hebben het gevoel dat we al heel lang onderweg zijn. We hebben al erg veel gezien.


19 juli 2012

Beter geslapen dan gisteren. Toen we opstonden was het bewolkt maar niet lang. Brood gehaald en ontbijtje in de zon, opgeruimd en vertrokken. Nog vuil water geloosd/getankt en richting receptie afrekenen en bandjes inleveren.

      

Bij het afknippen van het bandje valt Rob zijn telefoon, barst in het glas maar hij doet het gelukkig nog wel. Wat zouden we moeten zonder TomTom, het is balen maar gebeurd = gebeurd zeggen ze dan. Weer hadden we een route du vin. Eerst platteland , de Camarge en opeens weer heuvelachtig en bergen. Met arco in de auto heb je niet zo door dat het buiten warm is. Tegen 13.00 uur aangekomen in Anduze, een mooie plek aan een rivier.

      

Fietsen eraf, broodje gegeten en wegegaan. De omgeving bekeken, dorpje doorgewandeld, op een terrasje gezeten en tegen 17.00 uur waren we weer op de camping.

       

Luifel uit, bikini aan. heerlijk bij de rivier gezeten en gezwommen. Laat gegeten en contact gehad met thuis, robert zit nog steeds bij ons thuis, hij "past" op. In Nederlands is het nog steeds slecht weer.Nu aan de koffie, straks nog douchen het koelt nog niet echt af.


20 juli 2012

Opgestaan met wat bewolking, die al snel weg was nadat Rob op zijn fiets brood had gehaald. Hetzelfde patroon, ontbijtje, eitje ed. ed. Boel opgeruimd en tegen 10.00 uur vertrokken voor 150km. noordelijker. Naarmate we "hoger" komen werd het landschap vlakker tot aan de Ardeche. Een mooie rit door de bergen met kleine plaatsjes. We zitten nu op een camping in St. Laurent du Pape met een hoog "volkskrantgehalte".

 

    

    

We komen verschillende de Waard tenten tegen, volvo's en leesplekjes in de schaduw. De lucht betrekt maar het is nog steeds lekker warm. Kortom een ruistdag vanmiddag. We zitten nu aan de koffie en gaan misschien de omgeving nog verkennen of we blijven bij de camper. Voor zover we het nu gezien hebben staan hier alleen maar Nederlanders op de camping, bij de receptie ook Nederlands personeel. We staan net onder Lyon. Vanavond bekijken we of we morgen verder rijden en waar we naartoe gaan. Zo hoppen we elke dag een stukje hoger Robert nog even gesproken, het blijft slecht weer in Nederland. Rob gaat weer eens proberen het schoteltje goed te krijgen. Dan kunnen we vanavond misschien weer naar Mart kijken, kortom een "Eric camping".


21 juli 2012

Acht uur opgestaan, beetje bewolking met af en toe de zon, gedouched en ontbijt enom 9.00 uur vertrokken. Gisterenavond laat naar bed, we hebben toch nog de avondetappe kunnen kijken, Rob krijgt er handigheid in. Bij de receptie brood gehaald en op weg richting meer van Annecy. Stukje snelweg en de rest binnendoor, zo zie je nog eens wat van Frankrijk. Het werd onderweg steeds donkerder, geen zonnetje meer te zien en om 11.30 uur begon het te regenen. Wat zou het worden vandaag?. Richting het meer kwam er steeds meer blauwe lucht en tegen 13.00 uur kwamen we aan bij het meer en de zon scheen. Op zoek naar een camping of camperplek, maar er is erg veel complet.

 

    

    

We staan nu op een kleine camping met italianen, een belg en wat fransen en 3 nederlanders en een deen. We staan voor een woonhuis waar ze kamers verhuren, stroom, toilet en douche aanwezig niet er luxe maar schoon. De "baas" van de camping heeft het allemaal goed voor elkaar. Op de fiets naar Annecy en lekker de plaats doorgewandeld/gefietst.

      

Op de terugweg wat gedronken op een terras aan het water op een plek waar op dat moment een bruiloftsfeest aan de gang. Het bruidspaar kwam per boot aan, best apart. Nog lekker in de zon gezeten, afgewasssen. Misschien blijven we morgen nog een dagje hier.


22 juli 2012

Voor ons doen laat op, 8.30 uur. Op de fiets brood halen en lekker het gewoonlijke ontbijtje. Gedubt wel of niet weggaan, er was wat bewolking en veel wind, maar toch besloten om te blijven. Achteraf een goede en juiste beslissing. Na de koffie de fietsen gepakt, wat eten en drinken mee en op stap. Ze hebben hier heel mooie fietspaden langs het meer dus lekker met de wind mee. Dat beloofd wat voor terug Halverwege een cola met een broodje en besloten om het meer in zijn geheel rond te fietsen. We wisten toen nog neit dat aan de overkant er redelijk veel klimwerk op ons wachte, maar het was de moeite helemaal waard.

           

 

Ongeveer 40km. rond het meer en om ongeveer 16.00 uur een biertje gedronken in het centrum van Annecy. Op de camping tot een uur of half 8 in de zon gelegen en toen gaan eten. In de avond steekt wel een koud windje verder op dus de koffie in de camper gedronken. We zijn nog wel naar het meer geweest om foto's te maken van de zonsondergang en een lekker ijsje. Oma aan de telefoon gehad, die had een lekkere vakantie gehad.MOrgen gaan we 150/200 km hoger naar een ander meertje.


23 juli 2012

Zit nog lekker buiten onder de luifel. Het koelt wel lekker af in de bergen. Vanochtend om 9.00 uur vertrokken richting Jura. Alweer een mooie rit door de bergen. Onderweg in een, in de winter, skigebied in een plaatsje Mioux brood, wat bij de koffie en een stukje kaas voor bij de borrel gekocht.In het plaatsje is een camperplek en een camping, we kiezen voor de laatste. We staan nu in St. Point de Lac.

    

    

We hebben eerst nog even nagedacht om door te rijden maar Rob is moe dus verder een rustdag vandaag. Lekker in de zon gelegen en tegen 16.00 uur pas de fietsen gepakt en de omgeving bekeken. Er valt hier verder niets te doen. Kleine plaatsjes en erg rustig, het lijkt Leusden-zuid wel. Toen we terugkwamen hebben we de stelen gepakt en lekker aan het meer in de zon gezeten. Onderweg geen boodschappen gedaan met het idee er komt wel een winkel, maar nee dus. We moeten wel uit eten vanavond, op zich geen probleem natuurlijk. Dus vanavond bij de camping een patatje met majo en als toetje meloen. Het is hier echt landelijk, de koeien hebben bellen om hun nek, lijkt wel Oostenrijk.


24 juli 2012

8.00 uur opgestaan, Rob heeft brood gehaald en om 9.30 uur vertrokken. Een stukje snelweg en de rest binnendoor, alweer een mooie rit. Tegen 13.00 uur boodschappen gedaan vlak voor Belfort in een groot winkelcentrum. Via TomTom door de stad naar deze camping aan een meertje. Aangemeld een mooi plek toegewezen gekregen.

    

    

Auto op de blokken, stroom van de paal en toen hadden we een probleem. Het display deed niets meer, helemaal dood. Van alles geprobeerd, gevloek en getier, dingen losgeschroefd maar niets hielp. Toen naar Oldenbroek gebeld en advies van Henri gekregen. Handig die hulp op afstand en nog een keer het bewijs het het een goede dealer is. Hij vertelde dat we een reset moesten doen en dat hielp, gelukkig hebben we weer stroom. Fietsen van de wagen en Belfort bezocht, ik heb nog nooit van die plaats gehoord, we hebben de citadel bekeken met een mooi uitzicht over de stad. Op een terrasje wat gedronken en het meertje rondgefietst. We hebben laat wat vlees op de BBQ gelegd met salade en pasta en nu aan de koffie.

    

Morgen willen we ongeveer 200km hogerop komen, Rob zoekt uit waar we uit willen komen.


25 juli 2012

Om 8.30 uur opgestaan en om kwart voor 10 vertrokken, het begint een dagelijke routine te worden. We rijden naar het noorden richting Rijn. Het is eerst nog wat heuvelachtig, daarna werd het steeds vlakker. Een rare lange weg tussen de maislanden door en plots stonden we bij de Rijn, waar ze schepen aan het schutten waren. Wel een verschil van 20 meter indrukwekkend om te zien. Er zijn in dit deel van de Rijn meerdere sluizen.          

Daar hebben we wat rondgereden en een camping bezocht maar die was pas om 15.00 uur weer open, we moesten een uur wachten. Verder gekeken in de gids en omdat we geen zin hadden om te wachten hebben we de beslissing genomen om verder te rijden tot aan waar we nu zijn. Wel moesten we hier ook even wachten totdat de receptie open was maar dat was maar een kwartierje.

  

Mooi plekje voor 1 nacht en even voor de camper in de zon gezeten en daarna de fietsen ervanaf en een rondje gemaakt. We hebben onderweg al boodschappen gedaan, wel een nieuwe lamp gekocht voor onder de luifel. Dir hadden we eigenlijk voor de vakantie moeten kopen. Op de camping is een klein restaurant en daar hebben we gegeten, daar kregen we bij het betalen een schnaps aangeboden. Later die avond hebben we een skypegesprek gehad met de boys.


26 juli 2012

We zitten onder handdoeken bij de camper, het stikt hier van de muggen en ze zijn erg groot. Rob is nog wel op muggenjacht geweest, we hopen niet dat er een nacht aankomt met veel muggen. We denken terug aan de camperplaats in Balk daar werden we al een keer lekgestoken. Om 24.00 uur zijn de muggen gelukkig verdwenen, dus we hoeven nietop muggenjacht. Vanochtend tegen 11.00 uur vertrokken voor een rit van 100km. Eerst snelweg maar daar reden we in een file dus de beslissing genomen om binnendoor verder te rijden. Dat valt tegen er zijn veel omleidingen dus dan maar weer snelweg genomen. Uiteindelijk aangekomen in Ville de Seltz.

  

Aan de ene kant van de Rijn zitten we in Duitsland aan de andere kant in Frankrijk. Staan op een groot veld, naast ons staat een lelijke oude tent, een zooitje.

 

Plek genoeg maar Rob heeft hem er toch naast gezet, het is toch maar voor 1 nacht is zijn antwoord. Fietsen eraf en om 13.30 uur gaan we rijden en zijn tegen 17.00 uur weer terug, een cola en een biertje toen het pontje weer over naar het plaatsje verderop, daar was niet teveel te doen.

         

Allebei een tukje in de schaduw gedaan. Laat gegeten, afgewassen en koffie, het is nu onbewolkt met een mooie sterrenhemel. Nog twee dagen en we zijn weer thuis.


27 juli 2012

Om 7.00 uur waren we wakker, gelukkig een nacht zonder muggen. Geen bakker in de buurt dus een noodrantsoen crackers dan maar. Tien voor negen op de snelweg richting Kalsruhe. Ik had geen idee we zouden 200km rijden vandaag waar ROb een plekje had bedacht. Een toch wel naar ongeluk gezien met twee vrachtwagens waardoor er een grote file stond maar net voor onze oprit, dus geluk bij een ongeluk. Wij hebben er geen last van gehad. Bij de afslag St.Goar had ik pas echt in de gaten waar we naartoe gingen. Onderweg wat boodschappen gedaan en om 11.20 reden we de camping op, er was een plekje vooraan. Schoon water getankt en vuil water eruit, we kunnen er weer even tegenaan.

 

Fietsend richting Bacharach met een windje tegen, in het dorp wat gedronken en toen weer terug. Het is erg mooi weer en warm, zelf wel 35 gr. In totaal 35 km gefietst en in de zon uitgerust.

     

Het is nu nog 26 gr en zitten aan de koffie voor de camper schepen te bekijken. Eerder zijn we lekker uit eten geweest, de gebruikelijke duitse schnitzel. Morgen gaan we naar huis maar nu nog een avondje aan de Rijn.


28 juli 2012

Om 8.00 uur op, bewolkt maar niet koud. Na het ochtendprogramma alles opgeruimd en om 10.30 uur vertrokken. Voorbij Koblenz begon het te regenen, gelukkig niet de hele dag maar het was grijs en grauw. Onderweg koffie gedronken en met een chauffeur staan praten, die gaf ons het advies om via Aachen te rijden. Bij Oberhausen stond veel file. Zo gezegd zo gedaan en tegen 14.00 uur zijn we de grens over bij Venlo. Naar huis gebeld maar er is niemand thuis, R&R zijn allebei niet thuis. De buren waren al thuis, nu zijn wij een keerje eerder thuis. Boodschappen gedaan en daarmee is de vakantie voorbij. De was draait en later deze week moet de camper terug naar Fobbe. 

  

Eindstand 24316 km, met een beginstand van 19890 km komen we uit op in totaal 4426 km.

We zitten vanavond weer met de jongens op de bank.