Voorjaar 2014


4 april 2014

 

Het seizoen is begonnen, de beginstand is 38.479km. De camper moest vandaag voor de APK keuring naar de Rootselaarstraat in Amersfoort.

 

Rob was er om 8.30 uur maar ze hadden hem al om 8.00 uur verwacht. Tegen 12.00 uur gebeld met de vraag hoelang het nog ging duren. Tegen 16.00 uur naar Amersfoort gereden en om 16.30 uur was Rob weer terug. Toch besloten om weg te gaan, alles stond toch al klaar. De hele week was het mooi weer, ongeveer 20gr. Het weekend wat minder met af en toe zon, maar het is gelukkig niet koud. We hebben een kachel en alles bij ons, wat wil een mens nog meer. We staan op een camping aan de Waal met 8 camperplekken, er zijn er 4 bezet tot nu toe.

 

Weekendoverleg met Henk gehad, wij blijven hier tot zondag, dus niet naar Heerde.Robert naar Anouk in Parijs, Robin komt naar Leusden op platenjacht op de garagesail en HJ gaat Sandra verhuizen in Utrecht. Glaasje wijn, wat lekkers erbij, wat hebben we het toch goed.


4 april 2014

Vannacht heeft het wat geregend en het was bewolkt toen we ( nadat de kachel was aangezet) tegen 9.15 uur opstonden. Gedouched en de bestelde broodjes opgehaald en lekker ontbeten, sapje, eitje, koffie etc. etc. Fietsen klaargezet, banden opgepompt en het was wat warmer geworden en de zon brak door. De dijk op rechtsaf richting Tiel. Fietsen gestald, de markt over gewandeld en een paar kleine dingen voor de camper gekocht. Rob heeft ook nieuwe schoenen gekocht, speciaal voor bij de camper. Toen weer terug naar de camper. Op een terras aan de Waal wat gedronken en gegeten en toen weer 16km terug naar de camper. Heerlijk in de zon gelegen, gelukkig gisteren nog een korte broek in de camper gepakt. Een glaasje, kaasje, stokbrood en lekker buite gegeten, het was bijna 19.00 uur. Afwas gedaan en de spullen opgeruimd en nu nu aan de koffie met voetbal. Hopelijk is het morgen mooi weer, contact met opa en oma gehad alles is ok.


11 april 2014

We staan vlakbij Doesburg met uitzicht op de IJssel. In 2012 hebben we hier ook al een keer gestaan met onze 1e camper. Hadden toen mooi weer, gefietst, inde zon gezeten en uitgerust. We zijn vandaag om 17.00 uur vertrokken, eerst met Robert naar de Maatweg voor controle, alles is ok. Mij Maarsbergen en onderweg naar Arnhem wat file maar verder ging het goed, tegen 19.00 uur kwamen we hier aan. Gebeld, het kantoor was al dicht maar de slagboom ging open, we melden ons morgen wel. Een mooie avondzon en mooi uitzicht. Toen we hier voor de 1e keer kwamen hebben we al gezegd dat dit een mooie plek is Net gegeten en nu aan de koffie en de weersvooruitzichten zijn voor dit weekend gunstig. Weer een kleine vakantie, ROb is druk met zijn spelletje, is hij verslaafd???? Robert blijft nog in Leusden, HJ gaat naar Heerde en Henk zit in Berlijn. Morgen op de fiets naar Doesburg, mosterd kopen.


12 april 2014

Heerlijk tot 9.00 uur geslapen. Het was mistig maar de zon kwam geleidelijk door de wolken heen en na ons ontbijtje zitten we op onze nieuwe stoelen in het zonnetje aan de koffie. Tegen 12.00 uur op de fiets richting Doesburg. De wind is nog wel koud maar verder is het zonning. Fietsen op slot gezet en het plaatjs doorgelopen, er was een bazar in de kerk, allemaal oude rommel. We kijken tegenwoordig op die rommelmarketen voor Lp's voor Robin. Boodschappen gedaan bij AH en fruit op de markt gekocht en daarna weer terug naar de camper. We hebben een heel mooi fietspad gevonden langs de Ijssel, die overigens heel laag staat. HJ belde vanuit Heerde, Opa is afgelopen donderdag gevallen, bril kapot en in de war. Met oma gaat alles goed. Aankomende week gaan we bij hem op bezoek voor het paasweekend. We weten nog niet waar we met pasen heengaan.


18 april 2014

Het was koud, grijs en regenachtig vanochtend, we zijn om 9.30 uur opgestaan. gegeten, krantje en boodschappen gedaan. Dick kwam koffie drinken, zij vertekken vandaag voor 2 weken Gardameer en tegen 12.00 uur vertrokken richting Enter. We wilden bij Zus&Zus aan de waal bij Wijchen staan maar die was vol, andere keer beter. Dus dan maar op naar Overijssel, camperplaats uitgezocht maar bij aankomst gelijk weer doorgereden, we vonden het maar niets. Op zoek naar een andere plek en we zijn nu aangekomen op een SRV-camping. Mooie ruime plaatsen en een aardige ontvangst. We staan goed op de zon dus hebben we lekker buiten gezeten tot een uur of 6. Gegeten, afwas gedaan en we zitten nu aan de koffie. De weersvoorspellingen voor de paasdagen zijn goed, rond de 20 graden. Nu wel het kacheltje aan het wordt vannacht weer koud. Morgen de omgeving verkennen, Haaksbergen is 6km en Enschede is 11 km, als het droog is zijn beide dus te fietsen. We denken dat we hier blijven tot maandag 2e paasdag. Een mooie camping voor 4 dagen dan 3 dagen werken en dan op pad tot 6 mei. We weten nog neit waar we heengaan, dat laten we afhangen van het weer.


19 april 2014

Een koude nacht, gisteren schreef ik er al over, we zijn tegen 8.30 uur wakker, kacheltje aan. Helaas ging de kachel niet aan, hij deed niets, gasfles leeg??? Gasfles gewisseld en daarna gelukkig wel warm. De eerste gasfles waas helemaal niet leeg dus later weer omgewisseld. Tegen 11.20 uur op de fiets richting Haaksbergen. Mooi plaatsje en we hebben daar rondgewandeld en wat boodschappen gedaan. Mooie route terug gereden naar de camper. Halverwege kreeg Rob een lekke voorband, gelukkig hadden we plakspullen bij ons Dus band geplakt en besloten om de snelste weg naar de camping te nemen, je weet maar nooit of er nog lucht in de band blijft. Bijna terug kreeg ik een lekke achterband, dus weer plakken maar nu bij de camper. Totaal 20km gefietst en hebben later lekker in de blote bast in de zon gezeten. Morgen houden ze mooi weer dus gaan we weer fietsen, wel plakspullen mee. Voorspellingen voor de 2e paasdag hier daar een bui, we staan hiet best een mooie omgeving.


20 april 2014

Tegen 10.00 uur gedouched en aan het paasontbijt. De zon schijnt, het is mooi weer met een loude wind. Tegen 12.00 uur op de fiets richting Enschede een rit van ongeveer 10km. Daar aangekomen in het centrum in het zonnetje op een terras aan de koffie. Daarvandaan richting Duitsland, het klinkt weg weg maar het is best dichtbij. Een mooie fietsroute we volgen de nummers op de bordjes. Tegen 15.00 uur waren we weer terug bij de camper en hebben daarna heerlijk in de zon gezeten. Met een korte broek en shirtje tot 19.00 uur todat het te koud werd. Robert nog aan de telfoon gehad, Anouk is weer terug uit Parijs. Gegeten, afwas, koffie en om even voor 9.00 uur op naar het Paasvuur. Dit werd feestelijk aangestoken, met een muziekkorps, lampionoptocht en daarna buurtfeest in een tent vlakbij het vuur. Het zal nog lang onrustig zijn in Buurse. Dit kennen we helemaal niet bij ons in de buurt. Een mooie dag gehad, 35 km gefietst, voor morgen houden ze buien. We zien wel we moeten toch richting huis. Het lijkt wel of we heel lang onderweg zijn.


23 mei 2014

Er is veel gebeurd afgelopen weken. Robert heeft een paar keer in het ziekenhuis gelegen en wordt binnenkort geopereerd. TOch besloten om weg te gaan, tegen 11.00 uur vertrokken. De weersvoorspellingen richting kust zijn goed en dat klopte. We waren hier tegen 14.00 uur.

Wat we in eerste instantie hadden bedacht vonden we maar niets, dus doorgereden. We staan op een mooie plek aan het water, dichtbij Lisse. Leiden en de Noordzeekust. Na de koffie en broodjes op de fiets richting LIsse, heerlijk in de zon in het dorpje rondgewandeld en vlakbij een eiland Kaag wat gedronken. Daarna via het pontje wat over het eiland gefietst, mooie oude en nieuwe huizen, rustig aan de Kagerplassen. Via hetzelfde pontje weer terug en lekker in het zonnetje gelegen, laat gegeten, afwas gedaan en rond gelopen. Als het morgen goed weer is gaan we op de fiets richting Leiden, een rit van ongeveer 10 km, we hebben een mooie route gezien. Verder alles ok, de wind is gaan liggen dus kunnen we nog met de deur open zitten. HJ gaat een huis kopen in Amersfoort.


24 mei 2014

Vanochtend bewolkt fris en wat regen, om 9.30 uur opgestaan. Oud gebouwtje maar wel lekker gedouched. Ontbijtje, eitje, spapje en beschuitje en de lucht trok open. We zijn rond 12.30 uur op de fiets vertrokken voor een route van ongeveer 30km. Eerst naar Leiden, stad in, fiets gestald en de stad doorgelopen. Het is mooi weer, overal is wat te doen. Langs de grachten gelopen er was markt, een mooie leuke stad. Wat gegeten, de fietsen opgezocht en geprobeerde de route weer op te pakken. Een pontje, een polder doorgefietst, een aantal fietspaden waren afgesloten ivm het broedseizoen. Bij weer een ander pontje moesten we wachten en daar hebben we wat gedronken op een terrasje van een camping. Dit tochtje duurde wat langer, we gaan over de Kagerplassen naar het eiland waar we gisteren wat gedronken hebben. Gekeken waar we uit eten kunnen maar uiteindelijk hebben we een pizza op de camping besteld. Tot 20.30 uur in de ondergaande zon gezeten en nu net de deur dicht. In Heerde alles ok, HJ zijn eerste bezichting gehad. Morgen mooi weer, we hebben vanaf 15.00 uur feest bij Sjaak, hij wordt 70jaar.


28 mei 2014


29 mei 2014


30 mei 2014


31 mei 2014


20 juni 2014


21 juni 2014


27 juni 2014


28 juni 2014