Voorjaarsvakantie 2013


2 mei 2013

 

Op 29 april zijn we weer in Leusden, Via Schoorl, Beren aan Zee en Ijmuiden weer naar huis. Op 30 april hbben we de hele dag voor de tv gezeten voor de inhuldiging van Willem Alexander. Leuk om te zien we hebben tot 22.00 uur gekeken. Gisteren en vandaag gewerkt, de camper stond al ingepakt op de koelkast na. Ik moest om 7.30 uur beginnen, dat kwam goed uit. Dus om 16.00 uur snel omkleden en naar huis, we zijn om 17.00 uur vertrokken richting Greven.

     

We hebben hier met de herfstvakantie vorig jaar ook al twee dagen gestaan. We zijn hier om 19.15 uur aangekomen, vooraan staat het natuurlijk al vol, we hadden niet anders verwacht. Naast ons staat een Burstner zoals we eerst hadden. De avondzon schijnt, de koffie is klaar en even contact met de boys gehad. We hebben 10 dagen vrij. De bedoeling is om een route door midden Duitsland te rijden, ben benieuwd het kan ook zo weer veranderen. Hopelijk houden we het droog met mooi weer. Het in 's nachts nog wel koud maar met voldoede gas aan boord zal dat geen probleem zijn. Het kacheltje kan branden.


3 mei 2012

Kwart over 5 wakker, de telefoon gaat we schrikken ons rot. Het blijkt een burgernetmelding te zijn uit Leusden. Ze waren op zoek naar 4 mensen op een scooter. Je schrikt je rot. Daarna toch lekker geslapen en op 9.00 uur wakker geworden. Tegen 11.30 uur vertrokken en hebben in totaal 155km gereden. We hebben niet over de snelweg gereden maar bewust binnendoor. Tegen 14.30 uur waren we op de plaats van bestemming.

   

Aan het water alles vol, we staan nu op een heel groot veld met meerdere campers. Na de koffie de fietsen gepakt en de omgeving bekeken. We hebben een route langs de Wezer gereden, het weer was goed en na ongeveer 20km weer terug bij de camper. Na de boodschappen lekker buiten gezeten een tukje gedaan en een wandeling naar het plaatsje gemaakt voor een ijsje. De stoelen en de tafel staan weer in de camper en nu zitten we binnen. Een mooie dag en gebied en we hebben het idee dat we al een hele tijd onderwerg zijn. We zien wel welke richting we op gaan.


4 mei 2013

Het is niet meer zo koud 's nachts, we hebben lekker geslapen dus de extra plaid was niet meer nodig. Op de fiets wezen douchen en de bestelde broodjes hingen aan de fietsendrager, wat een service. Buiten een ontbijtje en we hebben besloten om hier nog een dag te blijven. We gaan fietsen langs de Wezer richting Hoxter. Zo gezegd zo gedaan. De jas was overbodig en om 11.30 uur zaten we op de fiets. Het was een mooie route, we zijn gestopt bij Schloss Corvey. Daar hebben we even rondgelopen.

       

Hoxter is een leuk plaatsje, daar hebben we wat gedronken en langs de Wezer gelopen. Het water trekt ons altijd. Na weer een paar boodschappen gekocht te hebben om 15.30 uur weer lekker in de zon gezetten. Contact met Heerde gehad, Henk zou met opa naar de Bolenvelden gaan. Buiten een borreltje gedronkek en stukje kaas gegeten. Daardoor hebben we laat gegeten, we zitten nu net binnen maar wel met de deur open. Als de zon weg is koelt het wel snel af. Morgen richting Hameln, we willen daar eens rondkijken, misschien komen we de rattenvangener tegen. Een lekkere dag met veel zon en weining wind.


5 mei 2013

Een mooie dag 23 graden en volop zon. 9.00 uur opgestaan en weer hingen de bestelde broodjes aan de fietsendrager. Om 10.30 uur afgerekend en op weg naar Hameln ongeveer 50km rijden. We staan weer aan het water aan de Wezer. We blijven hier 1 nacht, we doen rustig aan.

   

Gisteren na het fietsen voelde Rob zich niet lekker en vanmorgen weer niet. Komt dit misschien door nieuwe pillen. We hebben toen we hier aankwamen eerst koffie gedronken en toen gaan fietsen.

       

Eerst de binnenstad bekeken op zoek naar de rattenvanger. We zien overal in de straat koperen plaatjes van ratten.

   

Daar hebben we rond gewandeld en een biertje gedronken op een terras. Daarna weer een heel stuk gefietst en rond 16.30 uur waren we weer terug op de camping. Heerlijk in de zon gezeten, Rob is bezig de landensticker aan te vullen.

   

Dit is een cadeau van de boys voor achterop de camper, je kan dan elke land vullen. Leuk gezicht, misschien komt hij ooit nog vol.


6 mei 2013

Weer een mooie dag, 9.00 uur ontbijtje in de zon en tegen 10.30 uur vertrokken. Een mooie route met mooi weer. Hier rond gereden, de 1e camping vonden we te groot, dus doorgereden. Bij de 2e moesten we te lang wachten op de eigenaar dus ook maar weer doorgereden. We zijn ook nog langs een camperplaats gereden maar daar waren geen voorzieningen, wel daar even water getankt. Dus daarna weer naar de 1e camping, dan zie je ook nog wat van de omgeving.

   

We staan bijna aan het water, we stonden eerst ergens anders maar ik wilde graag hier staan, dus alles weer in de camper stroom er weer af en verplaatst.

       

Fietsen eraf en broodje gegeten en toen op weg naar Rintln. Het was daar de laatste dag van een of ander feest, met een braderie en kermis. Nieuwe korte broek gekocht want mijn andere was helemaal door, de oude gelijk weggegooid. Lekker op een terrasje wat gedronken en nog een stuk gefietst rondom de camping. en toen heerlijk in de zon tot een uur 7. Contact gehad met het thuisfront, daar was alles goed. In Nederland is het ook mooi weer


7 mei 2013

Wat een verschil met gisteren. Vandaag grijs en bewolking, lange broeken aan en een vest aan. Kacheltje aan en daarna weer onder de wol totdat het wat warmer is. Camperservice bezocht, toilet en vuil water leeg, fris water weer vol. Afgerekend en om 10.30 uur vertrokken. We hebben een mooie weg gereden best wel hoge bergen hier in de buurt maar geen zon. Het was nog wel 17 gr vandaag, koud is het zeker niet maar gisteren lag ik nog in mijn bikini. Halverwege hebben we boodschappen gedaan en om 12.30 uur waren we hier.

     

Mooie plek hier, vlak aan de Wezer, eerst vooruit geparkeerd maar daarna toch de camper andersom gezet voor het uitzicht. We hebben nog wel een stuk gefietst maar het zag er dreigend uit dus zijn we niet te ver geweest.

   

We hebben buiten gezeten totdat het te koud werd, we zijn net klaar met de afwas en hebben net broodjes besteld. Weer een mooie rustige "eric-camping" camperplaats aan het water. We hebben nog vier dagen te gaan en hopelijk morgen weer zon. Het is nu gelukkig droog


8 mei 2013

We werden om 8.00 uur wakker en de zon scheen. Lekker buiten het ontbijtje gehad en tegen 10.30 uur vertrokken. We rijden weer binnendoor en na een uurtje kwamen we hier aan. Nog een paar plekjes vooraan, dus hebben we mazzel. We hebben een mooi uitzicht over de Twistsee.

   

Lekker buiten gezeten, gelezen, Rob lag te slapen, voelde zich niet zo lekker, gisteren ook al niet. We blijven hier morgen ook, lekker rustig aan en wie weet een rondje meer fietsen. De hele middag verder lekker lui gedaan, borreltje en toastje in de zon, ook al een beetje bruine kleur gekregen.

   

In het plaatsje zijn we uit eten geweest, lekker makkelijk. Nu valt er een beetje regen maar niet veel, het is niet koud. Nog even rondgelopen, het staat nu best wel vol, we hebben geluk gehad. Cotact met HJ gehad, hij gaat fietsen in Osnabruck, wie weet zien we elkaar nog wel. Een rustige dag met mooi weer. KIjken hoe het morgen gaat met Rob. We kijken ut over het stuwmeer, een echte Topplatz.


9 mei 2013

Half 10 opgestaan met de zon en een beetje bewolking. Buiten gegeten in het zonnetje. Rob heeft even voor school gewerkt en na een broodje op de fiets vertrokken. We willen een rondje langs de Twistsee fietsen, dat moet lukken. Het begon aardig maar daarna kwamen wel wat klimmetjes. Bijna rond en toen besloten om naar Bad Arolsen te fietsen, we waren gewaarschuwd, dat was een aardige klim. Het plaatsje stelde niet zo veel voor, er is wel een mooi slot. Daar hebben we even rondgewandeld.

   

Na een drankje hebben we de route weer opgepakt, het werd steeds donkerder. Met de vesten aan flink doorgefietst richting camperplaats, daar had het ondertussen al aardig gespetterd en gewaaid.

   

Gelukkig hadden de buren de stoelen onder de camper gelegd. Aardig maar dat doen camperaars onderling. De fietsen op de camper gezet en de hoes erover gedaan, toen begon het echt te regenen. Veel onweer en wind maar na een uurtje was het over en konden we weer buiten zitten. Nu aan de koffie, afwas gedaan, gedouched en contact met Robin gehad. Nog een nachtje ergens staan we willen zaterdag thuis zijn.


10 mei 2013

Opstaan met zon, wat een heerlijkheid. WE hebben lekker geslapen en om 9.00 uur opgestaan. Broodjes aan het fietsenrek, lekker en weer een goede service. Stoeltjes naar buiten en uit de wind buiten het ontbijt genoten. Er vertrokken weerdere campers en sommige vroegen wie vooraan vertrokken en zetten er snel de stoeltjes neer, groot gelijk je heb dan wel een mooi uitzicht. Tegen 10.30 uur vertrokken richting Nederland. Het was tot aan hier ongeveer 250km rijden. Naarmate we naar boven reden werd het weer minder, de zon verdween en het werd grijzer en koeler. Bij WInterswijk aangekomen eerst getankt en bij Oblink geweest. Daar wat spullen gekocht. Het was bij Obelink zo druk dat we op een speciaal parkeerterrein voor campers moesten staan, het leek wel een pretpark. Het stikt van de Duitsers die de winkel leeg kopen. De eerste plek die we zien is redelijk duur, 30 euro voor een nacht op een camperplek vinden we te duur, daarom op zoek naar een andere plek, de 2e was vol.

Op de 3e plek, waar we n staan zijn 4 camperplaatsen bij een camping, 10 euro voor 1 nacht met stroom en toilet en douche. Prima voor 1 nacht.

   

R&R zijn morgen al in Leusden als we thuiskomen, gezellig. Nu nog tijd voor koffie voor 1 keer, het is dus tijd om naar huis te gaan, maandag weer werken.