Voorjaar 2018


23 maart 2018

 Start van het seizoen, 10.365 kilometerstand.

 

Voor het eerst schijf ik een stukje in het schrift en op de site. Vorige week hebben we de camper opgehaald uit Hattem. Sinds de herfstvakantie vorig jaar heeft de camper daar gestaan. Weer schade, een hagelschade op het dak en de garagedeur. Deze was door een man aangereden bij Brouwer. Totaalschade ongeveer 9000 euro, gelukkig betaald de verzekering. Ik ben dit weekend met HJ op stap, Paulien is met de schoonzussen een weekend naar Napels voor hun jaarlijkse uitje. We staan in Alblasserdam op een voor ons bekende camperplaats.

 

We gaan morgen naar Robin in Rotterdam, daar lunchen en naar de markthallen en dan met de boot terug naar de camper. We kijken nu voetbal, de eerste keer met Koeman als trainer. Ik heb het netwerk van de camper nu zo gemaakt dat we ook netflix op de tv kunnen kijken.

 

Toen we de camper ophaalde uit Hattem reden we langs de afslag Epe, dat was een raar gevoel. Het was de eerste keer sinds het overlijden van opa dat we langs die afrit kwamen. Dit zal ons programma dit voorjaar wel beïnvloeden, minder camperplekken op en rond de Veluwe en meer in de rest van het land.


24 maart 2018

 Nadat pappa gisteren een stukje heeft geschreven mag ik (HJ) vandaag gastauteur zijn. Na wat voor mij de eerste nacht ooit in een camper was werden we vanmorgen wakker in een bewolkt Alblasserdam. Na een prima douche en krentenbol met pitjeskaas kwam Robin ons om 10.00 uur ophalen voor een ochtendje Rotterdam. Voor Rob begon de dan met een bezoek aan de markthallen.

   

Na een verse stroopwafel en een korte stop bij het Kruidvat (tandenborstel vergeten) en een kleine wandeling gingen we lunchen bij de Balentent.

   

Heerlijke gehaktballen en mooie platte Rotterdamse gesprekken op de achtergrond. Robin ging aansluitend spelletjes spelen bij Fons en wij vervolgden onze weg met een wandeling richting Erasmusbrug. We kwamen precies op tijd voor de watertaxi die ons in ongeveer 40 min. Terugbracht in Alblasserdam. Teruggekomen bij de camper besloten we te gaan fietsen naar de molens van Kinderdijk, Voor de gastauteur wederom een primeur. Voor de eerste keer naar de molens van Kinderdijk, op een vouwfiets die ook nog elektrische is. Onderweg brak de zon door en na iets meer dan 15km kwamen we aan bij de AH voor de boodschappen.

   

Teug bij de camper hebben we de fietsen weer opgeborgen en hebben we naar een wielerkoers gekeken. Ondertussen kregen we foto’s van Mamma van de Vesuvius en de meisjes die aan de Aperol zitten. Uiteindelijk hebben we besloten om ergens een hapje te gaan eten maar het enige restaurant zat vol. Toen hebben we maar een Pizza van de lokale turk meegenomen. Morgen? Terug naar huis en samen met Pa koers kijken, vannacht een uurtje minder slaap ivm de zomertijd.


29 maart 2018

 Na een mooi en gezellig weekend in Napels staan we op een mooie camperplaats in Drenthe. Een Weids uitzicht, kale vlakte het is nog vroeg in het seizoen, Maandagavond tegen 09.30 uur thuis, moe, last van mijn kuiten, veel gezien en gelopen. Dinsdag en woensdag in Leusden gewerkt, vanmiddag was Rob vrij en die heeft de camper gehaald en ingepakt. Om 17.30 uur op de snelweg, het was druk en tegen 19.00 uur waren we hier.

 

Eerst een verkeerde afslag genomen, even omgereden en nu staan we op een mooi aangelegde camperplaats. Morgen maar eens kijken hoe de omgeving eruit ziet, ook vlak en kaal? Onderweg al broodjes gegeten en aangemeld, zelf een plekje gezocht. Er zijn in totaal 26 plaatsen, zes zijn er bezet, volgens Rob staat het mogen vol.

 

Robert en Anouk gaan morgen een weekje naar Marokko, HJ in Amersfoort en Robin in Rotterdam. We hebben besproken tot maandag 2e paasdag. Het is koud, kacheltje aan en hopen dat het droog blijft. We hebben genoeg voorraad bij ons. Morgen weer alles op zijn eigen plekje leggen en het is de bedoeling om een stevige wandeling te gaan maken. Lekker uitrusten, lezen, tv kijken en wat we verder denken. Misschien wel naar Grolloo? Daar is het C&B museum.


6 april 2018

 Drukke week gehad, gisterenochtend om 0.700 uur begonnen dus om 15.30 uur zei ik prettige weekend, alweer vrij. Vanochtend ging ik boodschappen doen en Rob heeft de camper gehaald en tegen 12.00 uur vertrokken. De hele weg snelwegen vermeden dus na een tijdje zijn we hier aangekomen. We zijn via de Keukenhof gereden, daar was het erg druk. De zon schijnt maar er staat een koude felle wind. Er stonden al veel mensen te wachten bij de receptie, je kon pas om 14.00 uur de camping op.

 

We hebben gelukkig gereserveerd want de camping staat vol, Duitsers, Engelsen ed. Het eerste plekje dat we hadden toegewezen vonden we beide niets dus we zijn even bij de receptie geweest en daarna hebben we een prima plek met uitzicht op de velden waar de crosussen al langzaam gaan bloeien.

   

Klein ongeluk gehad, door de harde wind vloog de deur met een klap dicht, recht op mijn voorhoofd en daardoor een beetje dizzy. Tegen 16.00 uur de wandelschoenen aangedaan en gaan wandelen richting zee. In totaal hebben we ongeveer 9km gelopen ook nog langs het strand.

 

Terugwind tegen en we waren om ongeveer 17.30 uur weer terug bij de camper. Glaasje en stukje stokbrood en nu aan de koffie met een koek, we eten alle weggewandelde calorieën er weer bij. Morgen gaan we fietsen, we verwachten mooi weer, we willen de bloembollenvelden gaan bekijken. Stom dat Rob zijn fototoestel is vergeten.


7 april 2018

Lekker geslapen en tegen 9.30 uur opgestaan. Ontbijt klaargemaakt, koffie, broodje en beschuitje, het wordt een mooie dag. Later op de ochtend lekker gedouched en tegen 12.0 uur op de fiets. De zon scheen maar net als gisteren waaide er een harde wind,. Knooppuntenroute door de duinen gefietst naar Zandvoort. Onderweg nog herten gezien in de duinen, op de heenweg lekker wind mee. We hebben gelukkig geen dikke jas aangetrokken.

   

In Zandvoort zijn we even wezen kijken bij het circuit. Je kan daar voor 400 euro een dagje racen met snelle auto’s. Dat hebben we niet gedaan. Via de boulevard en dezelfde weg door de duinen terug naar huis, nu natuurlijk met wind tegen, dat viel niet mee. In Noordwijk nog wat boodschappen gedaan en tegen 16.00 uur moe maar voldaan weer bij de camper aangekomen. Voor het eerst dit jaar met Korte broek aan in de zon gezeten en tegen 19.00 uur gaan eten. Hapje, drankje en nu aan de koffie in de camper, buiten zitten kan helaas niet meer. Rob is nog even bij kantoor geweest, eigenlijk moeten we morgen voor 12.00 uur hier weg maar we blijven tot in de middag. We moeten dan wel wat bijbetalen maar morgen willen we wel naar de bollenvelden. Nog lang niet alles staat in de bloei maar dat geeft niet,. Een beetje rozig van de zon, heerlijk.